Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Nieuwsbrief oktober 2015 NAH Netwerk Zuidoost Brabant

Deze e-mail bevat afbeeldingen die wellicht door uw e-mailprogramma worden weggelaten. Klik hier om de nieuwsbrief op internet te bekijken
 

De nieuwsbrief van het NAH Netwerk Zuidoost Brabant verschijnt vanaf heden zes keer per jaar i.p.v. een keer per kwartaal. Het NAH Netwerk Zuidoost Brabant is ook op LinkedIn te vinden. Klik hier om te de LinkedIn pagina te bezoeken.

REGIONAAL NIEUWS
Symposium: Familieparticipatie
Dit symposium is georganiseerd door het NAH Netwerk en vindt plaats op 15 oktober a.s. te Deurne. Het thema is Familieparticipatie
Deze middag staat in het teken van informatieoverdracht, interactieve workshops en biedt de mogelijkheid om te netwerken. 

 
Workshop: Familieparticipatie en Eigen kracht benadering
Door: Petra Rijnders, hoofd woonverpleging de Zorgboog, Marieke Lips, psycholoog de Zorgboog en Gerrit Ugen, eigen kracht coach de Zorgboog.
Workshop: Getouwtrek met familie of een waarde(n)vol gesprek?
Door Nonja van Grinsven, GZ-psycholoog en orthopedagoog SWZ, Iris Versteijnen, orthopedagoog SWZ en Wim Hordijk, pastor en ervaringsdeskundige.
Workshop: Omgaan met grensoverschrijdend gedrag
Door Suzan Linders, coördinator agressie bij Archipel.

Geïnteresseerde professionals zijn van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen en worden uitgenodigd om zich aan te melden

Lees meer...
NAH Young
Voor jongeren met niet-aangeboren hersenletsel, tussen de 18 en de 35 jaar.  

De behoefte aan contact tussen deze jongeren krijgt vorm! Binnenkort start in een rustige en gezellige omgeving NAH Young. Een plek om in contact te komen met lotgenoten, waarbij ook regelmatig aan de hand van thema’s met elkaar gesproken wordt. Start: maandag 2 november 2015.
Frequentie en duur avond: 1x in de twee maanden van 19.00-21.00 uur.
Locatie in wijkhuis De Fonkel in Helmond.

Lees meer voor meer informatie en/of aanmeldingen...

Jasmijn Tosseram is een van de jongeren die het initiatief tot NAH Young heeft genomen. Zij heeft een eigen site die we graag onder de aandacht brengen.

Lees meer op de website van Mijn NAH...
 
Taal - & communicatiegroep voor mensen met een afasie in de Achtse Barrier
Een bewoner met afasie van de Achtse Barrier, Marcel Gruijthuijzen, heeft het initiatief genomen om in de wijk een taal- en communicatiegroep te starten voor mensen met afasie. Marcel heeft de samenwerking gezocht met het NAH Netwerk, de wijkverpleegkundige van ZuidZorg en de welzijnsorganisatie Buro Cement. Dit heeft geresulteerd in de start van een nieuwe groep in wijkcentrum De Mortel welke wekelijks bij elkaar gaan komen. 

De groep start op maandag 12 oktober van 10.30 – 12.30 uur. 

Lees meer voor meer informatie en/of aanmeldingen...
 
Stichting Zelfhulpnetwerk Zuidoost-Brabant
Hannah van Duivenbode, coördinator Zelfhulpnetwerk, zoekt in Helmond nieuwe leden voor een taalgroep voor NAH. Deze groep heeft op dit moment nog maar 4 leden en dat wordt als te klein ervaren. 

Voor meer informatie en uitleg gelieve contact op te nemen met: 

Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost Brabant
Kronehoefstraat 21-29
5612 HK Eindhoven
040-2118328/ 06-37144118 
e-mail: hannah@zelfhulpnetwerk.nl
website: www.zelfhulpnetwerk.nl 
Spraakmakend Van Abbe - bezoekers met afasie
In april 2015 startte het Van Abbemuseum een speciaal programma voor bezoekers met afasie. Met Spraakmakend Van Abbe worden interactieve rondleidingen aangeboden in het museum, die in samenwerking met de doelgroep en met ervaringsdeskundige Mijke Ulrich werden ontwikkeld. Tijdens het programma ligt de focus op een positieve, creatieve en inspirerende ervaring.
 
Rondleidingen:
De rondleiding is gratis, is exclusief museumentree, duurt 90 minuten en wordt begeleid door Jenneke Lambert en Mijke Ulrich. Eén begeleider per persoon mag gratis naar binnen.
Data rondleidingen:
- dinsdag 20 oktober 2015, 14.00 - 15.30 uur (link naar rondleiding)
- dinsdag 10 november 2015, 14.00 - 15.30 uur (link naar rondleiding)
- dinsdag 8 december 2015, 14.00 - 15.30 uur (link naar rondleiding)

Lees meer voor meer informatie...

Mijke Ulrich over "Leven is méér dan lopen en praten".

Lees meer over Mijke...
LANDELIJK NIEUWS
Hooi
Op vrijdag 6 november vindt de Hooi Inspiratiedag plaats. Je bent hiervoor van harte uitgenodigd!
 
Deze dag is uitsluitend bedoeld voor mensen die al met de methodiek ‘Hooi op je vork’ bekend zijn en ermee werken of gewerkt hebben.  

Lees meer...
Lees meer op de website van Hooi op je vork...
Live hersenonderzoek op Lowlands in samenwerking met de Hersenstichting
Van 21 t/m 23 augustus was de Hersenstichting aanwezig op popfestival Lowlands. Lowlands Science is het wetenschapsprogramma van Lowlands. Dit jaar konden diverse onderzoekers, afkomstig van verschillende Nederlandse universiteiten, live onderzoek doen en data verzamelen. Bezoekers van het festival konden deelnemen aan verschillende onderzoeken, waaronder één hersenonderzoek.

Lees meer over het live hersenonderzoek...


Rechter foto: Krijgsman fotografie
Inschrijving vierde Participatieprijs is gestart
Dit jaar is het thema van de Movisie Participatieprijs: ‘deskundig door ervaring’. De inzet van ervaringsdeskundigen binnen zorg en welzijn krijgt steeds meer erkenning als nuttige - vaak dringend nodige - aanvulling op professionele hulpverlening. Movisie wil met de vierde Participatieprijs stimuleren dat initiatieven die ervaringskennis inzetten, breed gezien en gehoord worden.
 
Lees meer op de website van Movisie...
Website over de implementatie van de Zorgstandaard THL
Vind hier alles over de Zorgstandaard THL en de laatste ontwikkelingen rondom de implementatie.
Deze website is bedoeld voor professionals die de Zorgstandaard NAH bij Traumatisch Hersenletsel (THL) (willen) implementeren.

Lees meer op de website... 

Klik hier als u deze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen
Powered by AcyMailing
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech