Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Nieuwsbrief februari 2017 NAH Netwerk Zuidoost Brabant

Deze e-mail bevat afbeeldingen die wellicht door uw e-mailprogramma worden weggelaten. Klik hier om de nieuwsbrief op internet te bekijken
 

De nieuwsbrief van het NAH Netwerk Zuidoost Brabant verschijnt zes keer per jaar. Het NAH Netwerk Zuidoost Brabant is ook op LinkedIn te vinden. Klik hier om de LinkedIn pagina te bezoeken.

REGIONAAL NIEUWS
Nieuw in Regio Eindhoven: herstelonersteuners met eigen NAH-ervaring
Mensen met NAH blijven nadat revalidatie is afgerond vaak met niet-zichtbare klachten zitten. Ogenschijnlijk is men hersteld, maar de patiënt blijft kampen met concentratieproblemen, zware vermoeidheid, vergeetachtigheid, veranderde karaktereigenschappen, problemen met oriëntatie etc. Een herstelondersteuner die uit eigen ervaring iemand kan helpen bij het leren leven met deze beperkingen en kan ondersteunen bij de verwerking ervan is van grote waarde.

Lees meer...
Unieke zwemgelegenheid voor mensen met NAH
Zowel in Eindhoven (locatie Blixembosch) als in Tilburg (locatie Leijpark) kunnen mensen met NAH, zwemmen in een prikkelarme omgeving en in lekker warm water. Ook hun partner of begeleider is welkom.  
Deze nieuwe zwemgroepen zijn een initiatief van de Edwin van der Sar Foundation. 
 
Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website...
Breinprikkel, nieuwe groep voor mensen met afasie in Gemert!
Elke maandagmiddag van 14.00-15.30 uur komen een paar mensen bij elkaar in De Eendracht in Gemert. Er wordt geoefend met taal en cijfers.

Heeft u vragen of interesse dan kunt u contact opnemen met Thea Bevers (06-18733018).
Kunnen rekenen op je familienetwerk
Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) heeft enorme impact op iemands leven. Hulp van naasten is dan van groot belang. Jasmijn Tosseram (22) kreeg in 20 l3 een hersenstambloeding. Sindsdien helpen moeder Peronne, vader Godfried, broers Niels en Jelle en oma Betsie en opa Rein waar ze kunnen.

Lees meer...
Training in Eindhoven ‘Mijn ervaringsverhaal’ voor naastbetrokkenen van mensen met NAH
In dit artikel lees je de aanleiding van deze training en vind je informatie over de inhoud van de training en voor wie deze is bedoeld. De training gaat in maart van start!

Lees meer...
Informatiebijeenkomst Hersenz
SWZ en Archipel vertellen u graag meer over Hersenz tijdens een van de informatiebijeenkomsten. U bent van harte wetkom!

Bekijk poster...
LANDELIJK NIEUWS
NAH-TV
NAH-TV is een online televisiezender met programma's en collega’s over Niet Aangeboren Hersenletsel. Deze zender is een initiatief van Hersenletsel.nl, een vereniging van en voor mensen die door hersenletsel zijn getroffen en hun naasten.

Bekijk website...
Zorgstandaard THL Kinderen & Jongeren
De Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel Kinderen & Jongeren is vanaf nu gratis te downloaden of te bestellen via de webshop van de Hersenstichting!

Bekijk webshop...
 
Kennisnetwerk voor mensen met hersenletsel
Mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) willen net als iedereen participeren in de maatschappij en serieus genomen worden. Ook willen ze graag zo veel mogelijk weten over hun aandoening en bij wie ze kunnen aankloppen voor hulp. Het nieuwe NAH-kennisnetwerk Gewoon Bijzonder helpt daarbij.

Lees meer...
Slotconferentie Implementatie Zorgstandaard THL Volwassene
Donderdag 16 februari 2017 van 13.00-17.00 uur Spoorwegmuseum, Utrecht
In deze conferentie worden de resultaten gepresenteerd van de pilotregio’s die de Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel (THL) voor Volwassenen implementeren.


Lees meer... 
Mantelzorg kijktip
Een film gemaakt voor en door jongeren met een ouder die hersenletsel heeft gekregen. Ze praten over mantelzorg en de impact op hun leven.

Bekijk film...
HULPMIDDELEN
Verder met hersenletsel
Handige tips over apps voor mensen met hersenletsel in diverse categorien.

Bekijk apps...
TouchToTell
Chatpack is een dynamisch communicatiehulpmiddel voor mensen met een spraak- of taalbeperking.

Lees meer...
Leerlingen maken animatiefilmpje over NAH bij kinderen
Expertiseteam Kind & NAH vroeg leerlingen van de Thorbeckeschool een filmpje te maken over Niet-aangeboren Hersenletsel bij kinderen. Ze maakten een verrassende en heldere animatievideo.

Bekijk video...
BOEKENTIPS/APPS
'Afasie, en nu verder?'
Het Handboek ” Afasie, en nu verder” is een informatieboek voor mensen met afasie en hun naasten.

Klik hier als u deze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen
Powered by AcyMailing
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech