Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Nieuwsbrief juni 2016 NAH Netwerk Zuidoost Brabant

Deze e-mail bevat afbeeldingen die wellicht door uw e-mailprogramma worden weggelaten. Klik hier om de nieuwsbrief op internet te bekijken
 

De nieuwsbrief van het NAH Netwerk Zuidoost Brabant verschijnt zes keer per jaar. Het NAH Netwerk Zuidoost Brabant is ook op LinkedIn te vinden. Klik hier om de LinkedIn pagina te bezoeken.

REGIONAAL NIEUWS
NAH-koortje "Eigenwijs", te Nuenen. Niet Aangeboren Hersenletsel
Wie heeft er NAH en zou het leuk vinden om wekelijks, op donderdagmorgen, in een speciaal daarvoor aangepast, koortje te komen zingen, van 10.00-12.00 uur. We zijn met ongeveer 8 a 10 personen, en drinken eerst samen koffie, thee, en kletsen even gezellig bij. Maar het gezamenlijk zingen staat voorop, o.l.v. de dirigente/pianiste Yvonne Spanjers. Iedereen mag een leuk eigen nummer aandragen, dus er zit altijd iets herkenbaars bij. De bijdrage voor de gemaakte kosten van piano stemmen, bladmuziek en koffie/thee is 20.-- euro p/mnd. Kom anders een keer vrijblijvend kijken/luisteren. Je bent van harte welkom! We hoeven geen concours te gaan winnen, maar willen wel een fijne, ontspannende zangochtend samen. We repeteren elke week bij het zorgatelier van Jos Taheij, den Binnen 5, 5674TW in Nuenen. Daar is het lekker rustig, en hebben we aandacht en respect voor elkaar.

Voor info/aanmelding: Yvonne Spanjers
Telefoon: 06-29.27.28.97
Email: yvonne.spanjers@iae.nl
Multidisciplinair Eerstelijnsnetwerk NAH
Het Multidisciplinair Eerstelijnsnetwerk NAH kan hulp en begeleiding bieden aan volwassenen die moeten leven met
de gevolgen van hersenletsel en hun sociale omgeving.
Het Multidisciplinaire Eerstelijnsnetwerk NAH regio
Zuidoost-Brabant bestaat uit gespecialiseerde fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, logopedisten en diëtisten. We staan voor goede samenwerking, kwaliteit van zorg en enthousiasme. Men kan bij ons terecht bij vragen op het gebied van motoriek, cognitie, sociaal- en psychisch functioneren, spraak en communicatie en voeding.

Meer informatie over het netwerk en de aangesloten zorgverleners is te vinden op onze website: www.eerstelijnsnetwerknah.nl.

Lees het gehele artikel…
Hersenz 
Binnen Archipel en SWZ is men druk aan het werven voor potentiële cliënten voor Hersenz. Ze hebben verschillende informatiebijeenkomsten gehad, waar veel reacties op zijn gekomen.
Ben je geïnteresseerd, kun je contact opnemen met Marije Stuart (via mail: marije.stuart@archipelzorggroep.nl of via secretariaat dienst behandeling:
040 2610102 of met Iris Versteijnen (SWZ).

Voor meer info: www.hersenz.nl, www.archipelzorggroep.nl, www.swzzorg.nl
SWZ biedt een basiscursus Hersenletsel en dan voor externen
SWZ heeft een basiscursus ontwikkeld voor personen die professioneel of mantelzorgers en vrijwillig ondersteuning bieden aan mensen met hersenletsel. De opleidingen bestaan uit een e-learning en praktijkbijeenkomsten.
Aanvullende informatie en het aanmeldformulier vindt je op: www.swzzorg.nl > ik wil informatie > voorlichting en opleiding.
Vragen over een incompany opleiding kunt u stellen op: informatiecentrumhersenletsel@swzzorg.nl

Lees Basiscursus Hersenletsel en dan...
Lees opleidingsprogramma 2016...
Lees Basiscursus en dan - mantelzorg en vrijwilligers digitaal...
Lees Basiscursus en dan - professionals digitaal...
 
Workshop NAH bij VrijwilligersPunt Eindhoven
Op 23 juni van 19.00-20.30 uur wordt er via het VrijwilligersPunt Eindhoven voorlichting gegeven door een ervaringsdeskundige over NAH en de mogelijke gevolgen ervan. Ook zal een van de deelnemers van de training NAH Ervaringskracht die begin dit jaar afgerond is, haar ervaringsverhaal vertellen. Daarna gaan we met elkaar in gesprek en kunnen er vragen gesteld worden. Mensen met NAH, hun naasten of mantelzorgers, hulpverleners en andere geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden bij het VrijwilligersPunt Eindhoven, tel 040-2193399 of email info@vrijwilligerspunteindhoven.nl.
NAH YOUNG Café
Twee deelnemers en mede werkgroep leden hebben een stukje geschreven over het NAH YOUNG café in Helmond.

Lees verder...
LANDELIJK NIEUWS
Gevolgen lichte hersenkneuzing onderschat
Zorg in Nederland treedt bij ongeveer 85 duizend mensen per jaar een traumatisch hersenletsel op. Het merendeel van deze patiënten (80%) heeft een zogenaamde lichte hersenkneuzing en gaat na een bezoek aan het ziekenhuis weer naar huis.

Lees meer...
Artiesten geïnspireerd door patiënten uit Geef om je Hersenen
Woensdag 25 mei vroeg de Hersenstichting in samenwerking met Omroep MAX, in de tv-uitzending Geef om je Hersenen, extra aandacht voor de noodzaak van hersenonderzoek. Diverse artiesten hebben zich voor deze uitzending laten inspireren door de indrukwekkende verhalen van hersenpatiënten uit de uitzending. De uitzending is terug te kijken via onderstaande link.

Lees meer op de website npo.nl...
 
Kennismarkt gehandicaptensector 2016
Woensdag 2 november 2016 organiseert Kennisplein Gehandicaptensector de jaarlijkse Kennismarkt. Dit jaar staat in het teken van het VN-Verdrag, hoe maken we het samen waar?

Lees meer en aanmelden kun je op de website van kennispleingehandicaptensector.nl...
Nieuwe editie De Transformatie
De nieuwe editie van De Transformatie (VGN) is verschenen.

Lees meer op de website van vgn.nl...
BOEKENTIPS
Je hand op mijn schouder
Een interessante gids voor iedereen die met mensen omgaat die een NAH opgelopen hebben, professioneel en/of niet professioneel. Geschreven door iemand die zelf NAH heeft. In haar eerste boek “dit is mijn hoofd niet meer” is een boek waarin patiënten hopelijk herkenning en erkenning vinden voor hun ervaringen. Het is een neerslag van haar ervaringen.

Lees meer op de website... 

Klik hier als u deze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen
Powered by AcyMailing
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech